donderdag, augustus 17, 2006

Het prille begin van de actieve vastgoed investeerder

Moet je geslaagde zakenman, of gans je leven gewerkt hebben om te kunnen investeren in vastgoed? Gelukkig niet...

Is het dan mogelijk te beginnen met een klein kapitaaltje?
In mijn persoonlijke vriendenkring heb ik enkele dertigers die enkel zouden kunnen leven met de inkomsten van hun vastgoed investeringen die ze rond hun twintigste gedaan hebben. Dit zijn allemaal gasten uit gewone families, wel beschikken ze over de nodige ondernemings mentaliteit.

Hoe ze het doen? Ok, je moet over een klein startkapitaal beschikken, wat de meeste mensen die een jaar of twee werken wel hebben. De fout dat de meeste jonge mensen doen wanneer ze een bepaalde leeftijd hebben en een startkapitaaltje is een woning kopen om er zelf in te gaan wonen en de rest van hun leven af te betalen.
Mijn raad is gebruik uw hypothecaire lening goed! Als jonge mens krijg je er meestal maar één!
De dertigers waarover ik sprak, hebben het anders aangepakt. Zij hebben hun hypothecaire lening gebruikt om te investeren! Ze huurden een woning of leefden nog iets langer bij hun ouders. (lees ook post” huren of kopen”).
Ze investeerden in renovatie projecten, kochten goedkoop een woning of grond om met winst te verkopen, of investeerden op plan in nieuwbouw projecten. Ze realiseerden hiermee een eerste goede winst op de verkoop. Eens je natuurlijk over een kapitaal beschikt is het natuurlijk makkelijk om verder te investeren. Om in deze opzet te slagen moet je natuurlijk een goede neus voor vastgoed zaken hebben.